انواع استراتژی قیمت گذاری برای فروش بیشتر
قیمت گذاری یکی از عناصر اصلی آمیخته بازاریابی و یکی از دشوارترین عناصری است که می توان برای آن برنامه ای ارائه کرد. هدف ما در این مقاله این است که تا آن جا که ممکن است نگاهی کلی از مفاهیم قیمت گذاری و روشی جهت تدوین یک برنامه قیمت گذاری در اختیارتان قرار دهیم.
هنگامی که شِمای کلی برنامه قیمت گذاری خود را آغاز می کنید، مشکلات و فرصت هایتان را بررسی نمایید و استراتژی ها و اهداف ارتباطی را جهت سمت و سو دادن به قیمت گذاری هدفمند کنید. روش پیشنهادی ما، چارچوبی مطمئن برای تصمیم های قیمت گذاری شما در اختیارتان قرار می دهد، اما این چارچوب نتیجه های به دست آمده را تضمین نمی کند؛ شما به درجه ای از عقل سلیم نیز احتیاج دارید.
اگر شما هم میخواهید در یک دوره دیجیتال مارکتینگ کارآمد شرکت کنید ما به شما دوره دیجیتال مارکتینگ دکتر مهریزدان را پیشنهاد میدهیم دوره ای که در آن شما به یک دیجیتال مارکتر حرفه ای تبدیل میشوید
اگر دوست دارید به یک مذاکره کننده خوب تبدیل شوید دوره مذاکره و آموزش مذاکره دکتر مهریزدان مدرس مدیریت صنعتی و مشاور فروش و بازاریابی متعلق به شماست اگر دوست دارید در یک دوره فروش کارآمد نیز شرکت نمایید ثبت نام در دوره فروش و فروشنده حرفه ای دکتر مهریزدان و اگر میخواهید توسط یکی از مشاوران برجسته برندسازی و تبلیغات ایران به یک برند شخصی خوب تبدیل شوید در دوره برندسازی شخصی شرکت کنید.
رکت کنید.
جایگاه سازی برند در ذهن یکی از مهمترین مسائلی است که شما باید بتوانید برای بازاریابی و برندینگ خویش و برای ارتباط گیری با مخاطبان بازارهدف انجام نمایید. در سری مقاله های زیر سعی کرده ام این داستان را با زبانی ساده و بدون پیچیدگی برایتان مطرح نمایم.این موارد را همیشه در دوره های خویش بیان می نمایم.
ملاحظات قیمت گذاری
نقطه سربه سر
به استثنای روش قیمت گذاری زیان- رهبر (loss-leader Pricing) که برای افزایش فروش از آن استفاده می شود، نقطه ای وجود دارد که منطقی نیست، قیمت محصول خود را از آن حد پایین تر بیاورید؛ این نقطه به نقطه سر به سر معروف است. روشن است درآمدی که از یک محصول به دست می آورید باید دست کم با آن مقدار که برای محصول مورد نظر هزینه کرده اید، برابر باشد؛ در غیر این صورت ضرر می کنید.
حساسیت قیمت
تأثیر قیمت بر حجم فروش، نتيجه تغییر در تقاضای مصرف کننده است که خود توسط اشتیاق یا ظرفیت بازار در مورد پرداخت آن قیمت برای آن محصول تعیین می شود. از این مفهوم با نام "حساسیت قیمت" یاد می شود و تحت تأثیر دو عامل اصلی می باشد: نگرش ها و ترجیح های خصوصیتی از جانب مصرف کننده و وضعیت جایگزین ها. به میزان حساسیت تقاضای مصرف کننده نسبت به تغییرات قیمتی، کشش پذیری قیمت گفته می شود.
چرخه حیات محصول
مرحله محصول شما در چرخه حیات محصول تأثیری مهم بر ساختار قیمت گذاری در صنعتی و کاربردهای بسیاری برای تصمیم های قیمت گذاری تان دارد. همانگونه که در جدول زیر نشان داده شده، در هر مرحله، یک استراتژی قیمت بالا یا پایین می تواند برای اهداف مختلف مناسب باشد.
شما این موارد را می آموزید که بتوانید بهتر بفروشید. پس در نتیجه در مقاله ای که با نگاه به رفتار مصرف کننده و فاکتورهای انگیزشی ان برای شما نوشته ام می توانید بیاموزید که با بکارگیری تکنیک های بازاریابی عصبی بهتر و راحت تر محصول خود را بفروشید.
مقاله چگونه مشتریان با لذت بیشتری کالا و خدمات ما را بخرند را حتما مطالعه نمایید.
تمایز محصول
صنایعی که محصولات از جهت ویژگی ها به طور مشخص متمایز نیستند، قیمت گذاری و خدمات به تنها نقاط واقعی تمایز تبدیل می شوند. در برخی موارد و به ویژه در بازارهای در حال رشد، قیمت گذاری می تواند به حفظ تمایز یک برند کمک شایانی کند. این تلاش به طور معمول، به یک استراتژی قیمت بالاتر نیاز دارد تا برای سرمایه گذاری در بهبود محصول و تحقیق و توسعه، درآمد ایجاد نماید؛ قیمت بالاتر بر تصویر کیفی از محصول دلالت می کند و متناسب با محصول متمایز شده می باشد.
مزایده رقابتی
برای برخی صنایع مشخص، فرآیند مزایده امری عادی یا حتی ضروری می باشد. صنایع وابسته به ساخت و ساز بر شیوه قیمت گذاری پروژه به پروژه متکی هستند. در این روش، قیمت ها بر اساس براوردی از مواد اولیه مورد نیاز (اغلب با هزینه ای به علاوه یک سود افزوده استاندارد)، به اضافه ساعات کاری با نرخ کار متناسب و خدمات اضافی (مثل فرستادن) محاسبه می شوند. بخشی از فرآیند تعیین قیمت، شامل مشخص کردن روش مناسب یا بهترین روش تکمیل کار می باشد.
اهداف کسب و کار
همچنین باید آنچه را که می خواهید در سایر بخش های کسب و کارتان به انجام رسانید، در نظر بگیرید. این اهداف که شامل اهداف فروش و سودآوری می باشند، می توانند توسط یک روش قیمت گذاری مناسب تقویت شده یا توسط روشی نامناسب تضعیف گردند.
حتما بخوانید: عطر و رایحه در هویت سازی برند
تعیین نیازهای قیمت گذاری
آخرین کاری که باید پیش از تصمیم گیری در مورد روش مناسب قیمت گذاری انجام دهید، بررسی مشکلات و فرصت ها، اهداف بازاریابی، استراتژی های جایگاه یابی بازاریابی و اهداف ارتباطی در راستای تمرکز کلی و مفاهیم قیمت گذاری می باشد. سپس پیرامون ملاحظات مورد بحث در این مقاله و معنایشان در رابطه با محصول خود بیندیشید. از مشکلات و فرصت ها، اهداف بازاریابی و استراتژی ها فهرستی تهیه نمایید و تمامی بخش هایی را که روش قیمت گذاری شما باید تحت تأثیر خود قرار دهد و چگونگی این تاثیر را به دقت شرح دهید.
در انتها با توجه به اینکه این مقاله را تا انتها خواندید و دانش بیشتری در مورد استراتژی های قیمت گذاری به دست اوردید حتما می خواهید طرح قیمت گذاری خویش را توسعه دهید.
مقاله توسعه طرح قیمت گذاری را حتما مطالعه نمایید