راه اندازی یک کسب و کار دیجیتالی و توسعه آن

راه اندازی یک کسب و کار دیجیتالی و توسعه آن

1 1 1 1 1

راه اندازی یک کسب و کار دیجیتالی و توسعه آن از جمله ایده ها و فکرهایی است که دست کم یک بار به ذهن تک تک ما خطور کرده است اما این موضوع چه اندازه عملی است و خطراتی در این راه وجود دارد؟

گاهی از شغل و حرفه خود خسته و دل زده می شوید و تصمیم جدی به ترک آن و شروع یک کسب و کار با سبک و روشی متفاوت می گیرید. شاید هم اولین گزینه که فکر شما را مشغول کند، کسب و کار دیجیتالی باشد امّا بدانید در ابتدای راه اندازی کسب و کار دیجیتالی خود، به جای رها کردن شغل قبلی بهتر است با حفظ شغل اصلی یک کسب و کار دیجیتالی را نیز در کنار آن به راه بیندازید و هنگامی که از پیشرفت کارتان مطمئن شدید، آن را به عنوان حرفه اصلی خود برگزینید.

اغلب افراد گمان می کنند که در یک کسب و کار دیجیتالی فقط باید توانایی خود را در نظر گرفته و به سرعت شروع به کار نمایند، امّا بدانید این روش برای کسب و کارهای آنلاین پاسخگو نمی باشد و شما را به موفقیت نمی رساند و قبل از شروع کار نیاز به رعایت نکاتی دارید که الزامی بوده و شما را در مسیر درست قرار می دهد.

اخیراً جناب دکتر محمد حسین مهریزدان مهمان برنامه «رویش» از رادیو اقتصاد بودند و در این برنامه در مورد بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) و روش های آن، بهره برداری از بازاریابی دیجیتال برای توسعه کسب و کار و جذب مخاطب در بازاریابی دیجیتال صحبت های مفید و مختصری را برای علاقه مندان داشتند. در ادامه با بررسی موضوعات این گفتگو با ما همراه باشید.

پادکست صوتی دیجیتال مارکتینگ و مصاحبه دکتر مهریزدان را با رادیو اقتصاد را حتما بشنوید.

 

تحقیقات بازار؛ اولین قدم

قبل از شروع کار باید به تحقیق در مورد بازار فروش و به اصطلاح تحقیقات بازار بپردازید و در فکر یافتن نیازی در متن بازار هدف باشید و بعد نگاه کنید که آیا متناسب با آن نیاز توانایی و تخصصی در وجود شما هست که بتوانید با کمک آن به رفع آن نیاز اقدام کنید یا خیر. شما حتماً از بین لیستی که از نیازهای مختلف فراهم نموده اید، خواهید توانست یک نیاز متناسب با توانایی خود بیابید. حالا گمان کنید که چنین نشد و بر فرض که شما هیچ توانایی در هیچ زمینه ای ندارید؛ در این جا دو راه پیش روی شما قرار می گیرد: اول اینکه شروع به کسب یک مهارت بکنید، البته اصلأ لازم نیست در حد تخصصی آن مهارت را فرا بگیرید تا حد اطلاعات عمومی نیز می توانید کسب و کار دیجیتالی خود را استارت بزنید و راه دوم این است که به دنبال فروش محصولاتی باشید که به برطرف کردن آن نیاز کمک می کند.

می توانید برای کوتاه شدن مسیر یافتن راه کارها از ایده های قبلی که مطرح شده اند امّا به نتیجه دلخواه نرسیده اند، بهره ببرید و با تمرکز بر آن ها در جستجوی راه حلی نوآورانه و ارائه خدمتی خلاقانه باشید که این می تواند در زمان شما نیز صرفه جویی نماید.

یکی از ابزارهای مهم در موفقیت کسب‌ و‌ کارهای اینترنتی، شبکه های اجتماعی است و یکی از روش‌ های قوی و موثر در بازاریابی، بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی است. در این نوشته قرار است شما را با تفاوت میان شبکه های اجتماعی و نحوه فعالیت در آن ها آشنا کنیم.

مقاله چرا باید در کسب و کارهای اینترنتی (دیجیتالی) از شبکه های اجتماعی استفاده کرد را مطالعه نمایید

 

هویت سازی برند؛ دومین قدم

در مرحله بعد شما باید به این فکر کنید که چه راه کارهایی برای فروش محصولات شما وجود دارد یا اصلاً محصول شما چه ویژگی منحصر به فردی دارد که افراد باید آن را از بین هزاران محصول دیگر خریداری نمایند. این ها و سوالاتی مشابه این می تواند در ترسیم و به تصویر کشیدن برند شما نقش اساسی ایفا کند و زمینه اعتماد مشتریان آینده تان را فراهم کند پس با دقت کافی برای به دست آوردن پاسخ این سوالات عزم خود را جزم نمایید.

ایجاد ضمانت نامه های مختلف برای کالاهایتان نیز می تواند کسب و کار شما را در چشم مشتریان شاخص گرداند و میل و رغبت آنها را برای خرید دو چندان کند و به خرید آسان و بدون نگرانی آن ها کمک کند.

 

حتماً بخوانید: جذب مشتری

 

طراحی سایت؛ سومین قدم

دیگر باید به فکر طراحی یک وب سایت باشید و البته هر روز برای ارتقاء سطح کیفی آن وقت صرف کنید. به روز رسانی مطالب و تصاویر سایت را در اولویت کاری خود قرار داده، به طوری که این تغییرات به وضوح در چشم مشتریان تان دیده شوند. بدانید وب سایت شما محیطی برای رابطه دوطرفه شما با مخاطبان تان است پس پاسخگو به سوالات آن ها باشید تا آن ها در وب سایت شما احساس صمیمیت و راحتی نمایند. در کنار آن توجه به نظر و عقیده مشتریان و پاسخگویی در برابر شکایات و درخواست هایشان، قدم به قدم کسب و کارتان را به مرز موفقیت نزدیک می کند.

ظاهر سایت از اهمیت زیادی برخوردار است ولی مهم تر از آن سرعت لود سایت شما می باشد که بتواند مراجعه کنندگان شما را بیش از ۳ ثانیه به انتظار نگذارد.

 

حتماً بخوانید: چرا به سئو سایت نیاز داریم؟

 

اگر شما هم میخواهید در یک دوره دیجیتال مارکتینگ کارآمد شرکت کنید ما به شما دوره دیجیتال مارکتینگ دکتر مهریزدان را پیشنهاد میدهیم دوره ای که در آن شما به یک دیجیتال مارکتر حرفه ای تبدیل میشوید

اگر دوست دارید به یک مذاکره کننده خوب تبدیل شوید دوره مذاکره و آموزش مذاکره دکتر مهریزدان مدرس مدیریت صنعتی و مشاور فروش و بازاریابی متعلق به شماست اگر دوست دارید در یک دوره فروش کارآمد نیز شرکت نمایید ثبت نام در دوره فروش و فروشنده حرفه ای دکتر مهریزدان و اگر میخواهید توسط یکی از مشاوران برجسته برندسازی و تبلیغات ایران به یک برند شخصی خوب تبدیل شوید در دوره برندسازی شخصی شرکت کنید.

 

بازاریابی دیجیتال؛ قدم نهایی

پس از آن سعی کنید با بازاریابی و ایجاد طرح ها و شعارهای مختلف در سطح اینترنت یا فضاهای مجازی خود و کسب و کار دیجیتالی تان را در معرض دید مخاطبان قرار دهید. حتی برای دیده شدن بهتر می توانید با صرف هزینه ترافیک سایت تان را بالا ببرید که از آن تبلیغات به ازای کلیک را می توان نام برد که شما در این روش به مشتریان هدفمندی بر می خورید که تقریباً همه آن ها به دنبال به دست آوردن محصولی هستند که شما در سایت خود به آن ها اشاره کرده اید و می توانید آن را در اختیارشان قرار دهید.

همین طور که قبلاً نیز گفتیم ایجاد حس اعتماد بسیار ضروری است پس حفظ اعتماد به نفس شخصی و اعتماد به محصولاتی که ارائه نموده اید، حس اعتماد را در میان مشتریان تان نیز القاء می کند. بدانید افراد زمانی به شما اعتماد می کنند که مطمئن شوند شما در آن زمینه خاص متخصص و حرفه ای هستید. برای رسیدن به این منظور می توانید از روش های مختلفی کمک بگیرید مثلاً شرکت در انجمن هایی که گمان می کنید مشتریان تان در آنجا حضور دارند و ابراز نظر به عنوان متخصص یا تولید مقاله های متعدد و نشر و گسترش آن ها در فضاهای مجازی می تواند ابزار خوبی برای اعتماد سازی در بین افراد مختلف جامعه باشد. بدانید به هر حال امروزه افراد برای کسب اطلاعات خود به سراغ همین فضاهای اینترنتی و شبکه های اجتماعی می روند پس سعی کند در این شبکه ها حضوری پر رنگ داشته باشید.

 

حتماً بخوانید: توسعه طرح قیمت گذاری

 

در آخر نیز توجّه به این نکته حائز اهمّیّت است که بدانید اولین فروش همیشه بسیار دشوارتر و پر هزینه تر است امّا ۳۵% از همین مشتریان اغلب برای خرید دوباره به شما رجوع می کنند پس با برقراری ارتباطی درست آن ها را به مشتریان دائمی خود تبدیل کرده و برای همیشه حفظ نمایید.

پشتکار و تلاش مداوم را سر لوحه کار خود قرار داده و خستگی ناپذیر باشید تا مشکلات و استرس های ناشی از کار شما را از پا نیندازد. به مسیرهایی که دیگران برای رسیدن به موفقیت به کار برده اند نگاه کنید و از اشتباهات آن ها در این مسیرها درس بگیرید. این تنها و بهترین راه برای رسیدن به موفقیت در کسب وکار تازه شما است پس دائمأ به جایی که هستید نگاه نکنید بلکه بر روی نقطه ای که آرمان شما قراردارد تمرکز نمایید.