صدای برند

صدای برند

1 1 1 1 1

کمپین های بازاریابی پیش از هر چیز بر حس دیداری (بصری) تمرکز می کنند. چه، منحصراً دیداری باشند مثل آگهی های چابی و بیلبوردها، یا دارای صدا باشند از قبیل آگهی های تلویزیونی یا محیط های فروش.

بازاریابان چگونه می توانند به منظور رسیدن به سود و ایجاد برند قدرتمند یا سایر پیام های بازاریابی، ورای استفاده از موزیک قدم بگذارند؟

اکثر بازاریابان قدرتمندی (نفوذ) و تأثیر صدا را نفی نمی کنند و از آن بهره می گیرند؛ چرا که انتخابی در دسترس است. آنها از موسیقی به عنوان زمینه تغيير خلق یا متقاعد کننده استفاده می کنند. اگرچه احتمال پا گذاشتن ورای این نیز وجود دارد.

 

حتماً بخوانید: عطر و رایحه در هویت سازی برند

 

موزاک تلفیقى است از دو کلمه music (موسیقى) و kudak (کداک) و در آغاز، این نوع موسیقى در آسانسورهاى آسمان خراش ها، براى آرامش دادن به مردم پخش مى شد. در دهه ۱۹۴۰ تغییرات مختصرى در آن به وجود آمد و از آن پس به عنوان نوعى موسیقى براى آرام کردن کارگران و دیگر اقشار مردم، شناخته شد.

موزاک برای سالها از کاربرد موسیقی متن بهره برده، اگر چه بیشتر این دوره آنها تولید کننده موزیک ملایم بالابر بوده اند (سازهای خنثی با تکرارهای بالا). این موزیکی بود که برای آرامش طراحی شده بود. در حال حاضر، موزاک، خود را به عنوان برندی صوتی معرفی می کند که قادر است موزیک های متن مناسب و مرتبط با استراتژی های جایگاه یابی و برندسازی کلی را تهیه کرده و ارائه دهد. به عنوان مثال، موزاک، تلفیقی از ابزار موسیقی آرام و یکنواخت را در کنار هم گذاشت تا محیط اکوستیک شبیه چشمه آب معدنی، برای هتل "جویی دو ویور ويتال" را پدید آورد. این موزیک برای تکمیل تأثیر فضای دیداری، تاکتیکی و بویشی در یک محیط لوکس طراحی شده بود.

70123216.jpg

آیا برند صوتی کارساز و سودمند است؟ وقتی شما به عنوان معمار صوتی سعی می کنید، موزیکی مناسب برای برندسازی در یک محیط یا بازار را بسازید، باید باور کنید که گزینه های مناسب اندکی برای این کار وجود دارد. ولی با وجود این، هنوز هم تلاشی سخت و دشوار برای این کار بهتر از ندیده گرفتن و حذف این مفهوم است. حتی اگر تلاش برای اثبات تأثیر گذاری آن سخت و ناکافی باشد.

 

حتماً بخوانید: چرا باید در کسب و ‌کار های اینترنتی از شبکه ‌های اجتماعی استفاده کرد؟

 

لوگوی موزیکال

خطوط هوایی انگلستان، آهنگ آشنای "جورج گرشوین دوره گرد" را انتخاب کرد و آن را به خود اختصاص داد (برای ترساندن عاشقان موزیک). این خط هوایی به گونه ای هوشمندانه این ملودی را به عنوان زمینه اکثر آگهی های تبلیغاتی خود به کار برده و مناسب با موضوع آن را تغییر می دهند. به عنوان مثال، برای آگهی تبلیغاتی تلویزیونی که در آن مقصدهای کشورهای آسیایی را تبلیغ می کند، این موزیک به سبک آسیایی تنظیم و پخش می شود.

این موزیک در فرودگاه هایی که به وسیله خطوط هوایی انگلستان کنترل می شوند، نیز پخش می شود.

اگرچه هیچ کس دوست ندارد که ساعت ها بنشیند و به موزیک گرشوین گوش کند، ولی برای مسافرینی که در بخش ترانزیت فرودگاه با رفت و آمدهای زیاد که مسافرین مدتی طولانی را در انتظار نمی مانند، مناسب به نظر می رسد.

 

 

حتماً بخوانید: مثل یک شعبده باز مذاکره بازاریابی کنید

 

فراتر از موزیک

شاید موزیک، تأثیرگذاری قوی بر حس و حال باشد، ولی ابزارهای قدرتمند مشابه دیگری نیز وجود دارند. همگی در مورد گروه صدای در مرسدس، شنیده ایم. پروژها ی گروهی، برای تولید جذابترین صدا از بسته شدن در ماشین!

یکی از فعالیت های برندسازی صوتی خارق العاده که تا به حال دیده ایم، از شرکت نکستل، تولید کننده گوشی های تلفن همراه است که هم اکنون بخشی از شرکت اسپرینت می باشد. این شرکت روی گوشی خود ویژگی منحصر به فرد واکی – تاکی (Walkie Talkie) را اضافه می کند که به کاربران گوشی های نکستل این امکان را می دهد تا با فشار دادن یک دکمه، مکالمه خود را شروع کنند.

اگرچه اکثر ویژگی های گوشی های همراه به کاربران این اجازه را می دهد تا آزادی انتخاب از میان صداها و زنگ های مختلف را داشته باشند، ولی نکستل، کاری متفاوت و هوشمندانه انجام داد: تمام گوشی های نکستل، در حالت راه برو حرف بزن (واکی تاکی) صدای جیک جیک متمایزی را از خود منتشر می کنند. این صدا منحصر به فرد و قابل تشخیص به وسیله سایر کاربران نکستل می باشد. آنها این صدا را به آگهی های تلویزیونی خود نیز افزوده اند و شخص در مکان های عمومی این صدا را معمولا می شنود.

این برندسازی صوتی برای گروه نکستل هزینه ای در بر نداشته، بجز اینکه این صدا بین انواع این گوشی و نسل های مختلف، ثابت نگه داشته شده و به کاربران اجازه نمی دهد به راحتی آن را تغییر دهند (متأسفانه، تنوع موضوعات کاری برند نکستل، سودمندی این برندسازی را خنثی کرده است. از زمان الحاق شرکت های نکستل و اسپرینت، کاربرد برند نکستل تقریبا به نفع اسپرینت رنگ باخته است).

 

حتماً بخوانید: تأثیر برندینگ یا برند سازی بر مغز انسان

 

عناصر صوتی اصلی برندسازی خود را پیدا کنید و آنها را ثابت نگه دارید

کاربرد سازگار، کلید برندسازی صوتی مؤثر است. تکرار مداوم باعث می شود چیزی به نظر آشنا و مأنوس بیاید. چه صدای جیک جیک یک گوشی تلفن همراه باشد یا آهنگ "دوره گرد آبی پوش".

اگرچه آهنگ دوره گرد، قطعه موزیکی رؤیایی و متمایز است، ولی دلیل مؤثر بودن آن برای خطوط هوایی انگلستان این نیست، آنها می توانستند قطعه موسیقی دیگری را انتخاب کنند و پس از تکرار و تکرار آن را با برندشان هماهنگ و هم معنا سازند.

شرکت های کمی می توانند در مقابل وسوسه تغییر سالانه موضوع موسیقی و صوت های مربوط به برندشان و کالاهای جدید، مقاومت کنند. در نقطه مقابل این شرکت ها، اكثر واحدهای اقتصادی از روی میل هویت شرکت خود را تغییر نمی دهند، و لوگوها برای سال ها و با تغییرات بسیار کوچک، ثابت می مانند. چنانچه شرکت ها به همین اندازه نسبت به تغيير عناصر صوتی برندسازی خود نیز بی میل بودند، تشخیص برندسازی صوتی به وسیله مشتریان، بسیار مؤثرتر بود.