بازاریابی برونگرا یا Outbound Marketing
در ابتدا لازم است که بدانیم منظور از بازاریابی چیست؟ بازاریابی در واقع یک شرکت است که اعضای این شرکت با مخاطبان خود وارد گفتگو شده و پیام خود را به مخاطب منتقل می کنند.اما محدوده بازاریابی برونگرا به خارج از شرکت کشانده شده و شامل فاکتورهایی از بازاریابی و تبلیغات مثل تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات رادیویی، تبلیغات چاپی، نمایشگاه های تجاری، سمینارها و هر راه ارتباطی با بیرون از شرکت است.
در ابتدا لازم است که بدانیم منظور از بازاریابی چیست؟
بازاریابی در واقع یک شرکت است که اعضای این شرکت با مخاطبان خود وارد گفتگو شده و پیام خود را به مخاطب منتقل می کنند. اما محدوده بازاریابی برونگرا به خارج از شرکت کشانده شده و شامل فاکتورهایی از بازاریابی و تبلیغات مثل تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات رادیویی، تبلیغات چاپی، نمایشگاه های تجاری، سمینارها و هر راه ارتباطی با بیرون از شرکت است. وقتی بازاریابی شبکه های اجتماعی به صورت بازاریابی برونگرا انجام می شود در واقع افراد شبکه ای اجتماعی با مخاطبان خود در تماس بوده و مخاطبان هر زمان که نیاز داشته باشند می توانند بازاریاب را ملاقات کنند. اگرچه این نوع از تبلیغات دسترسی سخت تر و سودآوری کمتری نسبت به بازاریابی درونگرا دارد اما هنوز هم سازمان هایی هستند که بخش زیادی از بودجه خود را به این حوزه اختصاص می دهند.بازاریابی برونگرا بخش عمده ای از بودجه سازمان های مختلف، social marketing و دیجیتال مارکتینگ را به خود اختصاص می دهد. این روش تبلیغاتی در کنار فواید، مشکلاتی نیز به دنبال دارد که در ادامه با روند فعالیت آن در این سازمان ها بیشتر آشنا می شویم.
بازاریابی برونگرا و دیجیتال مارکتینگ بازاریابی برونگرا نقش به سزایی را در سودآوری دیجیتال مارکتینگ ایفا می کند. سرمایه گذاران دیجیتال مارکتینگ بخش عمده ای از هزینه های خود را به بازاریابی اختصاص می دهند. این نوع از بازاریابی به کمک راه های ارتباطی مانند تبلیغات چاپی، حضور در نمایشگاه ها و یا حتی برگزاری سمینارهای مختلف به دیجیتال مارکتینگ کمک می کند تا بیشتر در برابر چشمان مخاطبین خود قرار بگیرد.
تاثیر بازاریابی برونگرا در بازاریابی شبکه های اجتماعی یا social marketing اگرچه برخی شبکه های اجتماعی اعتقاد دارند که بازاریابی برونگرا نیازمند وقت و هزینه ی بیشتری است اما با این حال اکثر social marketing ها از این نوع از تبلیغات استفاده کرده و بخش عمده ای از سرمایه خود را به این نوع از بازاریابی اختصاص می دهند زیرا باور دارند که با بازاریابی برونگرا بسیار بیشتر از بازاریابی درون گرا در معرض دید مخاطبان قرار گرفته و باعث سودآوری برایشان می شود. بنابراین بخش عمده ای از فعالیت social marketing به این نوع از تبلیغات اختصاص داده می شود.
در خصوص بازاریابی دیجیتال بیشتر بدانید
انواع بازاریابی دیجیتال
با وجود مزایایی که برای بازاریابی برونگرا گفته شد، مشکلات بسیاری را نیز به دنبال دارد و به نظر می رسد که زمان آن رسیده است که سازمان ها و شرکت های مختلف بازاریابی خود را از نوع سنتی آن به نوع مدرن تر آن یعنی بازاریابی درون گرا تغییر دهند. بنابراین در ادامه به بازاریابی درون گرا و فرق آن با بازاریابی برونگرا بیشتر آشنا می شویم.بازاریابی درون گرا و فرق آن با بازاریابی برونگرا بازاریابی درون گرا نوع پیشرفته تری از بازاریابی است که نیازی به حضور افراد در جامعه ندارد. در واقع شما در شرکت خود و پشت میز اداری می توانید در کنار سایر کارهای خود همزمان بازاریابی نیز انجام دهید.
بازاریابی درون گرا شامل مواردی از جمله فعالیت در وبلاگ ها، وب سایت ها و سایر شبکه های اجتماعی است. در حالی که بازاریابی برونگرا نوعی از بازاریابی سنتی است که در آن افراد با حضور در جامعه مثلا شرکت در سمینارها، کنفرانس ها و نمایشگاه ها و یا از طریق تبلیغات چاپی، تلویزیونی و غیره به معرفی خود می پردازند.
در بازاریابی سنتی وقت و هزینه ی بیشتری نسبت به بازاریابی درون گرا صرف می شود و شما نیازمند این هستید که بخش عمده ای از سرمایه خود را صرف این امر کنید. بازاریابی سنتی برونگرا سرمایه بیشتر و سود آوری کمتری را نسبت به بازاریابی درون گرا به خود اختصاص می دهد.
در نتیجه به دو دلیل می توان بازاریابی درون گرا را بسیار کارآمدتر از بازاریابی سنتی برونگرا دانست.
اول به این دلیل که در بازاریابی سنتی لازم است با افراد بسیاری سر و کله زده و روزانه افراد مختلفی را ملاقات کنند و همچنین برای رساندن تبلیغات چاپی به دست مخاطبان نیز نیازمند استخدام افرادی هستند که روزانه این تبلیغات را پخش کنند در حالی که بازاریابی درون گرا تنها در شبکه های مجازی فعالیت کرده و شما در این نوع از بازاریابی هیچ یک از مخاطبان خود را ملاقات نمی کنید.
دلیل دوم این است که اکنون با پیشرفت شبکه های مجازی افراد جامعه ترجیح می دهند که با جستجو در شبکه های مجازی خرید و یا سایر کارهای خود را انجام دهند تا اینکه بخواهند در سمینارها، نمایشگاه ها و سایر راه های ارتباطی بازاریابی برونگرا حضور پیدا کنند. در ادامه با برخی دیگر از مشکلات بازاریابی سنتی برونگرا آشنا می شویم.
10 روش بازاریابی برای بهره وری بیشتر
مشکلات بازاریابی برونگرا یکی از عمده مشکلات بازاریابی سنتی که افراد را به سمت تغییر این نوع از بازاریابی به بازاریابی درون گرا تشویق می کند هزینه های هنگفت این نوع از بازاریابی است. شما برای استفاده از بازاریابی سنتی برونگرا باید بخش به سزایی از سرمایه خود را اختصاص دهید. به عنوان مثال چاپ یک بنر تبلیغاتی، رزرو یک بیلبورد تبلیغاتی، شرکت در یک نمایشگاه بین المللی و یا حتی ارائه یک سمینار هزینه بسیاری را از شما دریافت می کند.
مشکل بعدی زمانی است که شما برای این نوع از تبلیغات باید صرف کنید. مثلا شما برای چاپ یا رزرو یک آگهی تبلیغاتی باید با افراد متخصص این کار تماس بگیرید و یا حتی به محل کار آنها مراجعه کنید که این کار بخشی از زمان ارزشمند شما را در طول روز می گیرد. همچنین ممکن است شما ناچار شوید که برای شرکت در یک نمایشگاه و یا برگزاری یک سمینار به خارج از شهر خود سفر کنید که این امر بسیار وقت گیر و هزینه بر خواهد بود. مشکل دیگر این است که این نوع از تبلیغات ممکن است مدت بسیاری در معرض دید قرار نگیرد و شما نیازمند این باشید که هر بار با صرف وقت و هزینه ی مجدد آگهی خود را تمدید کنید. در نتیجه توصیه می شود که صاحبان صنایع مختلف جهت تبلیغات خود بازاریابی درون گرا را جایگزین بازاریابی سنتی برونگرا کرده تا از زمان و سرمایه خود به نحو بهینه تری استفاده کنند و در عوض این نوع از تبلیغات در کنار هزینه کمتر، سودآوری بیشتری را برای آنها به ارمغان بیاورد.