استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی

1 1 1 1 1

استراتژی بازاریابی (Marketing Strategy)، همان استراتژی و نقشه راهی است که تعیین می‌کند یک سازمان چگونه به اهداف بازاریابی خود می ‌رسد، مثلاً بر کدام بازارها و محصولات متمرکز شود و چه مقدار برای فعالیت ‌های بازاریابی هزینه کند.

گسترش و پیشرفت روز افزون تکنولوژی بخصوص در زمینه دیجیتال و اینترنت، این ضرورت را ایجاد نموده که تمام صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقیقی و حقوقی به فکر ایجاد و توسعه کسب و کار خود در حیطه دیجیتال و بستر اینترنت باشند. 

استراتژی بازاریابی دیجیتال برای هر کسب و کاری در هر زمینه ای یعنی برنامه و یا نقشه ای جامع و ژرف بینانه، به گونه ای که بتواند از صفر تا صد کسب و کار شما را دربرگیرد. تمامی جنبه ها، مخاطرات احتمالی، گام های لازم، پتانسیل های شما و کسب و کارتان و ... باید در این برنامه طرح کسب و کار شما،جامع و کامل گنجانده شده باشد. اهمیت این موضوع سبب شده است که امروزه این مسئله به عنوان یک علم مورد توجه تمام کسب و کارهای اقتصادی در سراسر جهان قرار بگیرد و به صورت بسیار جدی و آکادمیک در دانشگاه ها و دانش سراهای معتبر و بزرگ جهان تدریس و یا مورد بررسی قرار گرفته باشد. با گسترش روزافزون صنعت و تکنولوژی، کسب و کارها برای ایجاد شدن و حتی ادامه بقا باید با کارشناسان این حوزه تعاملات سازنده ای ایجاد کنند.

 

تحقیقات بازار؛ اولین قدم

از اولین اقدامات لازم در استراتژی بازاریابی دیجیتال کسب و کار شما، انجام تحقیقات بازار توسط کارشناسان و متخصصین این حوزه می باشد.

Market Research یا همان تحقیقات بازار یکی از بخش های استراتژی بازاریابی کسب و کار دیجیتال است که شامل بررسی جنبه های مختلف کسب و کار شما، آشنایی کامل با مشتریان و مخاطبان و نیز شناخت اقدامات کسب و کارهای رقیب می باشد و باید در این راستا با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده بتوان کسب و کار را رو به پیشرفت برد.

در این بخش شما باید با کمک گرفتن از مشاوران، بتوانید اقدامات لازم برای مخاطرات آنی و همچنین مخاطرات احتمالی را انجام دهید که این مسئله شامل تعیین شعار، برنامه بازاریابی و برندینگ و روش های دیجیتال مارکتینگ و برنامه اختصاص بودجه به هر بخش می شود.

پس از بررسی جنبه های مختلف کسب و کار خودتان، آشنایی کامل با مشتریان و مخاطبان و نیز شناخت اقدامات کسب و کارهای رقیب، باید با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده بتوان کسب و کار را رو به پیشرفت برد. در این بخش شما باید با کمک گرفتن از مشاوران، بتوانید اقدامات لازم برای مخاطرات آنی و همچنین  مخاطرات احتمالی را انجام دهید که این مسئله شامل تعیین شعار، برنامه بازاریابی و برندینگ و روش های دیجیتال مارکتینگ و برنامه اختصاص بودجه به هر بخش می شود.

 

نتایج تحقیات بازار

پس از انجام پروسه جمع آوری و تحلیل و بررسی داده ها درباره حوزه فعالیت کسب و کار خود و رقیبان، علاقه مندی و جنبه روانشناختی مخاطبان بازار هدف و ... باید اقداماتی در این زمینه انجام گیرد که در این بین پیدا کردن نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود و رقیبان برای بازتاب این عوامل به سود کسب و کار خود بسیار با اهمیت می باشد. می توانیم از مدلهای تحلیل وضعیتی سازمان مانند SWOT  و یا ماتریس بوستون، ماتریس SEM استفاده کنیم.

شناخت هرچه بهتر پتانسیل کسب و کار خود و رقیبان، این فرصت را در اختیار ما قرار می دهد که بتوانیم زمینه هایی که بستر فعالیت های بازاریابی کسب و کار ماست را پیدا کنیم. پس از بررسی های لازم در این زمینه، باید با توجه به میزان اهمیت حوزه های فعالیتی، هزینه و و قت خود را به گونه ای صرف کنیم که بیشترین بازخورد را از این فعالیت ها بگیریم و این امر موفقیت آمیز نخواهد بود مگر با ایجاد بستری برای فعالیت در این حوزه و اولین قدم در این زمینه، انتخاب یک پلتفرم در فضای وب و ایجاد و بهبود وب سایتی برای کسب و کار شماست.

 

طراحی و اجرای کمپین 

پس از آن که استراتژی بازاریابی دیجیتال کسب و کار شما مشخص شد، باید در این زمینه کارهایی صورت بگیرد. این اقدامات با طراحی و اجرای کمپین کسب و کار شما آغاز می شود. اهمیت این بخش در این موضوع است که از این مرحله به بعد کسب و کار شما توسط مشتریان و مخاطبان بازار هدف رصد می شود و این اقدامات باید به گونه ای باشد که در عین جذب مخاطب، حس وفاداری و اعتماد میان کسب و کار شما و مخاطبین ایجاد شود. استفاده از دیگر ابزارها و روش های جذب مخاطب، تبدیل مخاطب به مشتری و با اولویت وفادارسازی با توجه به بودجه از فعالیت های این مرحله است و این حاکی از اهمیت این بخش در طرح و نقشه کسب و کار شماست که باید توسط متخصصان این حوزه انجام و نظارت شود تا نتایج مورد انتظار شما از کسب و کارتان را برآورده سازد.